Kuva, Akkitehtitoimisto HKP Oy

Syksyllä 2018 sain toimeksiannon toteuttaa KOY Helsingin Sähkötaloon  keraamisia tiiliä. Tavoitteena oli valmistaa kourumainen ja saman värinen laatta.  Kuvassa edessä alimmainen kulmalaatta on uusiolaatta ja toimeksiantaja sekä taustatahot mainitsivat seuraavaa projektista.”Ne onnistuivat tavattoman hyvin, ja ylittivät kaikki odotuksemme, joten suuret kiitokset tästä! – totesimme suojelutahojen kanssa, ettemme olisi ikinä kuvitelleet päästävän sävyssä näin lähelle.”

Rakennus on Alvar Aallon suunnittelema. Rakennuksen suunnittelu alkoi 1965 ja Sähkötalo valmistui 1973 silloisen Helsingin kaupungin sähkölaitoksen käyttöön.

Kuva, Jari Puttonen

Syksyllä 2019 Mottowasabi Oy:n Yuki Abe tiedusteli mahdollisuutta teettää valaisimia Pizza Hutin toimipisteisiin.

Valaisimet on suunnitellut Mikko Laakkonen ja niitä valmistetaan matta punaisena ja mustana. Kuvan valaisimet odottavat sähköistyksiä ennen asiakkaalle toimittamista.

Suku Park tabla ware collection
Suku Park -tableware collection sarja, kuva Jari Puttonen

Suku Parkin suunnittelema astiasto sisältää 12 osaa pienestä soija ja wasabi kiposta tarjoilulautasiin ja erilaisiin kuppeihin.

Materiaalina astiastossa on läpivärjätty posliinimassa ja tuotteet valmistetaan valamalla. Kaikkien tuotteiden ulkopinnat ovat lasittamattomia. Tuotteet tulevat myyntiin verkkokauppaan kesällä 2020.

Basecamp Oulanka sijaitsee Pienen Karhunkierroksen varrella Oulangan kansallispuistossa. Alkuaan kotaruokailuun suunnittelemani astiasto 2004 on nyttemmin käytössä 60 paikkaisessa ravintolassa Basecampin päärakennuksessa. 

Astiasto koostuu kolmesta lautasesta, kahvi-, espresso ja jälkiruoka kupeista sekä oluttuopista.Tavoitteena alkuaan oli luumaisuus esineiden pinnalla ja muotokielen sitominen paikkaan. Karhunkynsien ja hampaiden kolmiomainen poikkileikkausmuoto on jossain määrin ollut pohjana lopullisten muotojan syntyyn ja myös astiaston nimeämiseen.

Astiastoa ja sen osia voi ostaa paikanpäältä Basecampistä, verkkokaupasta tai studioltani.